Fortsatt kokningsrekommendation i Skånes Fagerhult
Kokningsrekommendationen måste tyvärr fortsätta i Skånes Fagerhult.
Reservoaren är fortsatt avstängd och det finns fortsatt risk för koliforma bakterier i dricksvattnet. Ytterligare prover kommer att tas innan vi kan ta ett beslut om att häva kokningsrekommendationen.
– För att kunna häva kokningsrekommendationen behövs två efter varandra godkända provsvar, säger Pär Gustafsson, avdelningschef Produktion, på NSVA.
Boende i området kan uppleva ett minskat tryck i ledningarna och att vattnet smakar klor eller har en klordoft. Detta är ofarligt. Om du är känslig för klorsmak kan du tillsätta en knivsudd askorbinsyra (C-vitaminpulver) per liter vatten. Det neutraliserar smaken.
– Vi vet att det här påverkar människors vardag och gör tillvaron krångligare. Vi gör allt vi kan för att lösa situationen så snabbt och säkert som möjligt, säger Pär Gustafsson.
Under torsdag förmiddag ger vi ett nytt besked om eventuell fortsatt kokningsrekommendation.